2019 YILI OLAĞAN GENEL KURUL DUYURUSU

solucan gübresi üretimi

Ortaklarımıza Saygıyla Duyurulur

Kooperatifimizin Olağan Genel Kurulu, 17 Şubat 2019 Tarihinde Ankara Başkent Öğretmenevi’nde dayanışma ve birlik beraberlik içerisinde gerçekleştirilmiştir.

Sayın Merve KÖSE ve ekibi yıllık Faaliyet Raporunu sunmuş, bu çerçevede son bir yılda küçük üreticilerin karşılaştığı sıkıntıları ve Kooperatifimizin faaliyetleriyle bu sıkıntılara ne gibi çözümler üretmeye çalıştığı bilgisini paylaşmıştır. Geçtiğimiz yıl görevi devraldıkları tarih olan 25 Şubat 2018’den 2 gün önce çıkan yönetmeliğin, satışa yönelik yapılan tüm planları ve stratejileri yapılamaz hale getirdiğini ifade etmiştir.

Merve KÖSE, Kooperatifimizin insan kaynağı ihtiyacını gönüllü ortaklarımızın gayretleriyle aşmaya çalıştığını vurgulayarak, bu da dikkate alındığında başarılı bir yıl geçirildiğini ifade etmişlerdir. Bu başarılı faaliyetlere en güzel örnek olarak ise Kooperatifimizin Ortak Üretim Tesisleri kurma projesi verilmiştir.

Son bir yıl içinde Türkiye geneli birçok toplantılar organize edilmiş ve gerek Tarım ve Orman gerekse Ticaret Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda sektörümüzde Türkiye’nin ilk ve tek kurumsal projesi olan Ortak Üretim Tesis projesi için Bakanlıklarımızın uygun görüşü alınmıştır. Bu kapsamda, Ankara ve Samsun’da olmak üzere 2 Ortak Üretim Tesis kurulmuştur. Bu proje sayesinde, normalde aidat toplamakta zorlanan Kooperatifimiz, sektörümüzde çoğu küçük üreticinin işi bıraktığı bir dönemde 40 yeni Kooperatif ortağı kazanmış ve 2 dev tesis kurmuştur.

Merve KÖSE, gerçekleştirdiğimiz Genel Kurulda yeni dönem Kooperatif Başkanlığı ve Yönetimi’ni yine kooperatif yönetim kurulu üyelerinden Hakan ÖNEL ve ekibine devir etmişlerdir. Oylamadan önce bir konuşma yapan Hakan ÖNEL, yeni yönetim döneminde 4 önemli konuya vurgu yapmıştır:

– Mevcut 2 Ortak Üretim Tesisimizin lisans tescil işlemlerinin çok kısa sürede hızlıca tamamlanması
– Ciddi sayılara ulaşan yeni tesis taleplerinin süratle değerlendirilmesi
– Satış için yapılan hazırlık ve görüşmelerin lisans tescil işlemlerinden önce tamamlanarak yıl içinde elde edilecek 600 ton stok kapasitemizin tamamının satılması
– Ve hepsinden daha da önemlisi bu adımların sürdürülebilir şekilde atılabilmesi için kurumsallaşmaya yönelik adımların atılması.

Gerek kurumsallaşmanın sağlanması, gerekse bürokrasi gibi süreçlere takılmadan lisans ve satış işlemlerinin yapılabilmesi adına yeni Başkanımız Hakan ÖNEL, yeni yönetim döneminde:

– Ankara Merkezde hızlı karar alacak ve süreçleri hızlı bir şekilde tamamlayacak şekilde yönetim kurulunun Ankara da yerleşik 3 kişi tarafından oluşturulacağını,
– 3 kişilik bu yönetim kurulunun yetkilerinin bir kısmını Tesis kurulan yerlerde oluşturulacak Tesis Yönetim Kuruluna devredileceğini ifade etmişlerdir.

Ayrıca Hakan ÖNEL, gerçekleştirdiğimiz genel kurulda onaya yetiştirilmesi için son 1 aydır uğraşılan ana sözleşme değişikliğinin çok kritik olduğunu, bu değişikliğin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından lisans tescil belgesi almadan önce çıkartılan yeni bir zorluk olduğunu vurgulamışlardır. Aynı zamanda Ticaret Bakanlığının tavsiyesi üzerine, kurulan Ortak Üretim Tesislerinin yasal altyapısını güçlendirmek adına “Ortak Üretim Tesisi hakkında İç Tüzük” hazırlandığını ve bunun da Genel Kurulda onaya sunulduğunu ifade etmişlerdir.

Geçerli oyların tamamını alarak yeni Yönetim Kurulu Başkanımız Hakan ÖNEL seçilmiştir. Yeni Yönetimin seçilmesinin ardından, resmi olarak yetki ve devir işlemlerinin en kısa süre de tamamlanarak lisans tescil belgesi alım sürecinde gelinen son işlemlerin tamamlanması planlanmaktadır.

Genel Kurulda ortaklarımızca alınan kararlar şu şekildedir:

1. Uzun soluklu projeler üreten Kooperatifimizin Yönetiminin her yıl değişme riskinin olmasının Ortak Üretim Tesisi Projelerine giren ortaklarımız tarafından endişe yarattığı gerekçesi ile:

Aşağıda isimleri verilen Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerinin 3 (üç) yıllığına görev yapmasına,

Yönetim Kurulu Asilleri A.Hakan ÖNEL, Ö.Faruk SÜVER, Yücel ZORGEÇEN.
Yönetim Kurulu Yedekleri Esra YILMAZ, Ali ERKOÇ, İlhan Nezih YİMSEK
Denetim Kurulu Asilleri Medine KURTOĞLU, Murat SÖZEN
Denetim Kurulu Yedekleri Fazlı ERSOY, Kemal KARAPINAR

2. Kooperatifimizin Ortak Üretim Tesisi projesinin ortaya çıkmasına vesile olan eski ortaklarının hisselerinin değerini artırmak ve her bir Ortak Üretim Tesisinin kendi personel maliyetlerini karşılayabilecek hale gelmesini sağlamak adına:
Bu Genel Kurulun ardından Kooperatife ortaklık başvurusunda bulunacaklar için, Kooperatife giriş için alınan sermaye tutarına ek olarak bir seferliğine ve geri iade edilmeyecek şekilde alınmak üzere, 2019 yılı Genel Kurul tarihinden itibaren 1000 TL tutarında Kooperatife giriş ücreti alınmasına, aylık 100 TL olarak toplanan aidat tutarının 150 TL’ye çıkarılmasına,

3. Kooperatifimizin yatırımlarına ve satış süreçlerine katkı sağlayacağı gerekçesi ile:
Proje, hibe destek ve kredi ile ilgili yetkilerin Yönetim Kuruluna verilmesine,

4. Düzenli aidat ödemesi yapan ortakların haklarını koruyabilmek adına:
Hiçbir ödeme yapmayan ortakların (aidatlarını 3 ay geciktirmeleri de dahil) ihtardan sonra kooperatiften ihraçlarının yapılmasına,

5. Bürokrasi nedeniyle vakit kaybını engellemek ve Kooperatifimizin hızlı karar alarak aksiyon olabilmesini sağlamak için:
Seçilen yönetime Kooperatif adına bütün işlemlerde temsil ve ilzama yetkili olarak her biri tek başına imzaya yetkili olmasına,

6. Kurumsallaşmanın sağlanması amacıyla:
Her ilde açılacak tesislerin şubeleştirilmesine,

7. Lisans tescil alınması için Tarım ve Orman Bakanlığının talebini yerine getirmek gerekçesiyle:
Anasözleşmede madde eklenmesine oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

Ortaklarımıza ve Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.