MARMARA BÖLGESİ ORTAK ÜRETİM TESİSİ HAKKINDA

solucan fiyatları

Marmara Bölgesi Ortak Üretim Tesis Toplantısı 45 kişinin katılımı ile 20 Ocak 2019 tarihinde Istanbul’da gerçekleşmiştir. Toplantımızda Kooperatif yetkilileri Sayın Hakan ÖNEL ve Faruk SÜVER tarafından aşağıdaki içerik kapsamında bir sunum gerçekleştirilmiştir:

☞ Solucan Gübresi Sektörünün İhtiyaçları
☞ Yasal Üretim Süreci
☞ Kooperatif ve Derneklerin Farkları
☞ Kooperatifimiz Hakkında
☞ Kooperatifimizin Sunduğu İmkanlar
☞ Ortak Üretim Tesisi Projesi
  • Ankara Ortak Üretim Tesisi
  • Samsun Ortak Üretim Tesisi
  • Gelen Diğer Talepler
☞ Ortaklarımızda Aradığımız Özellikler
☞ Sık Sorulan Sorular

Sunumda Türkiye’de somut bir yapıya kavuşan ilk Ortak Üretim Tesis projeleri referans alınarak Marmara Bölgesi’nde kurulacak tesis için hazırlık süreci tanımlanmıştır.

Kurulacak tesis için talep toplama dönemi başlatılmış, Marmara Bölgesi’nde solucan gübresi üretimini uzun vadeli yatırım olarak düşünen üreticilere özel WhatsApp grubu oluşturulmuştur. Birkaç haftalık talep toplama süreci sırasında, kurulacak tesisin potansiyel konumunu ve ortaya çıkacak maliyetlerini ortaya çıkarmak adına, daha önceki tesislerde kullandığımız önfizibilite tablosu şablonu Marmara Bölgesi için oluşturulacaktır. Aynı zamanda, tesiste yer almayı düşünen üreticilere ve yatırımcılara, imzalanacak alt kira ve hizmet sözleşmesi hakkında bilgi verilecek, tüm sürecin şeffaf şekilde yürütülmesi sağlanacaktır.

Talep toplama sürecinin bitmesinin ardından gerekli görev dağılımları yapılacak, tesiste yer alacak üretici sayısı ve yaklaşık solucan sayının belirlenmesinin ardından önfizibilite tablomuz, fizibilite tablosuna dönüştürülecek ve kesin yatırım tutarları ortaya çıkacaktır. Son aşamada ise sözleşmenin tüm katılımcılar tarafından okunarak imzalanması ve yatırıma hızlı bir şekilde başlanması sağlanacaktır. Amacımız ekim-dikim sezonunda Marmara Bölgesi üreticilerini lisans sahibi bir tesiste üretim yapar bir hale getirmektir.

Özellikle, toplantıya katılmak isteyen ancak özel durumları nedeniyle katılamayan 50’ye yakın üreticimiz Kooperatifimiz kurumsal hattından bizlere ulaşarak Marmara Bölgesi’ndeki tesisleşme sürecimize dahil olabilirler. 

Talep toplama dönemi tamamlandıktan ve sözleşmeler imzalandıktan sonra gelecek talepler, sonraki tesis projelerine yönlendirilecektir.

Bu kapsamda bize değer veren, inanan ve projenin hayata geçmesinde aktif rol oynayan ortak ve ortak adaylarımıza çok teşekkür ederiz.

 

Saygılarımızla